Zoe Ana & MakeUp Class


Hi semua!

Dah bekurun abad baru rasa nak upload pasal makeup class dengan Shazreeyana Shukri & Farra Rossa ni hihi. 
Macam tak percaya pulak I pergi makeup class, sebab among all my friends I paling selekeh dan tak semenggah (in simpler words, paling tak girly dan tak cantiklah haa) jadi kalau cakap I pergi makeup class macam ramai orang tak percaya hahaha tapi tiba2 I rasa berminat pulak nak belajar makeup sebab selama ni I macam tau lah basic makeup and I tried donning my sister up for her dinner party few years back pun macam eh syok jugak main makeup2 ni. It so happens yang Kak Yana and Farah are friends of my friend so kenal lah, and I suka tengok style makeup depa. After dapat tau yang they are going to organise makeup class, apa lagiii I joinlah. 

I remember it was sometime in November 2014 kot (hahaha dah dekat setahun baru update, I know, I knowwww) and the class was held at Kak Yana's boutique in Shah Alam. Ramai juga yang joined, semua gegirls, friendly2 pulak tu even ada one girl from Indonesia joined the makeup class! Overall memang best lah makeup class tu, Kak Yana and Farah were very professional and friendly. Models pun super hot even bertudung! I sukaaaaaaaaa. Lepas class dapat goodie bags, ada birds nest , this one beautiful doctor kawan Kak Yana jual but she gave out one for each of us to try out for free(I cari the picture tak jumpa nanti if ada I update balik hahaha).

Little did everyone know, Kak Yana and Farah are actually siblings, sisters by blood. Tapi style of makeup depa lain2, Farah punya style macam very bold and vibrant, Kak Yana punya style macam sweet2 gitteww. So we were lucky to have learnt both style of makeups. Overall memang bestlah and I did enjoy myself, sesuai untuk beginner like me. Ni ada snippets of the class, sorry ada yang gelap pulak. I tak sempat edit sebab editing software expired pulak LOL. Enjoy ! 

(beriya tulis apa tah tu)

 (hands on session)

 (semua gegurls from the session, ya rabbi gemuknya I T__T)

(After the class. dapat certificate hehe, thats Farah and Kak Yana btw)

(Tak clearrrr but i think yang ni pic I snapped dalam kereta right after kot beriya nak tunjuk dekat HZ I dah ada cert untuk makeup orang hahahaha)



Oh ya, if you girls are interested nak join their class, boleh checkout the instagram account:
makeupbyshazreeyanashukri
or
makeupbyferrarossa



❤❤❤❤
 Zoe Ana
❤❤❤❤

Comments

Popular posts from this blog

#ProductReview - Jamu Tun Teja

The Hype Over Jamu Tun Teja

In Love