Wednesday, 10 August 2011

#FoodReview - Turkish Restaurant, Pantai Tengah Langkawi

during my last few days in Langkawi, i went to this small Turkish Restaurant at Pantai Tengah. My first time there was with my uncle few months back and i was hooked! they serves really fresh fruit juices and the best KUNAFAK in er..Langkawi? heheh i first heard of this dessert upon reading Shazwani Hamid's blog and she is right. this dessert is AWESOME! okay2 ill let the pictures do the talking.


see my mint lemonade? SUPER REFRESHING!

kunafak, this is the dessert im blabbing about. SO DAMN GOOD I TELL YA ()!#*(!#&($* the inside tastes like, urm some sort of bread pudding+sticky pudding, the outside macam kuih karas hehehe and sprinkled with lots of pistachios. and the milky thingy tu i think some sorta evaporated milk+sprinkles of cinnamon. yumss. oh and very fattening LOL

the first time there i had vegetarian dish(couldnt remember what the name was) and my uncle had mutton with rice. the food was great but the i think the price is a tad bit too high. but then again everything is pricey in langkawi. LOL.



Wednesday, 3 August 2011

#FoodReview - The Best Mee Ayam in Alor Star, hands down.


i could still remember years back when i was still in high school, zaman budak2 baru nak belajar besosial(yeah,pekembangan sosial i lambat sikit,highschool baru nak bekembang LOL) masa tu rajinnnnnnlah pergi tuition center. nak2 pilih yang dekat2 mall je, senang nak dating HAHAHA. and dulu parents busy so hari2 pakcik driver yang jaga, lepas skolah suruh pakcik driver hantar pergi mall konon nak beli stationeries (hari2 pun nak beli stationeries hahaha bods) kalau dulu tak hangout dekat McDonald's, mesti hangout dekat Foodcourt City Plaza, dulu hantu makan nasi goreng cina dekat sebelah gerai ni tapi macam dah lama pulak takmakan situ hehe. lepastu makan the famous chicken chop kat foodcourt tu jugak then yang palingggggggggggpalinggggggpalinggggggggggg famous adalah gerai Mee Ayam ni;

taktaulah if dia guna mandrem or tak(hahaha asal laku jeeee i mesti nak cakap mandrem, soliii soliii) tapi my goddddd memang sedap sehingga menjilat jari pipi semua lahhh. dulu i tak penah makan mee ayam dia walaupun mee ayam tu sangat famous. i suka gilaaa dengan mee tomyam dia(tapi kalau nak order mee tomyam, mintak mee keras tu...and dia mesti cakap MEE TU LAMBAT WO,pastu u cakap je TAKPA I TUNGGU hehehe) but its worth the wait.

walaupun tak lama mana pun overrr aunty tu. semuanya dijamin halal sebab i dah tanya kakak melayu yang kerja situ. okay bebalik kepada mee tomyam tadi, kuah dia sangattttttttt lain dari yang lain, macam i dunnno how to describe, sikit2 rasa cam ala2 kuah maggie tapi yg improved version la and sikit2 mcm tomyam soup thailand, rasa memang menyengattt la balik2 mesti bibir angie uolsss. tu pun i dengan kawan2 i selalu order mee tomyam letak mee keras and extra pedas. EXTRA PEDAS U!! so bayangkanla berapa gelas air kitorang kena minum and betapa super botoxed nya mulut kitorang hehehe.

dekat situ yang famous ada 3 jenis mee, mee ayam; kuah dia kaler hitam, ada shredded chicken, sedap!! ada claypot mee, slalu dia serve dalam steel bowl, sedap jugak tapi now i jadi macam gila mee ayam dia lah, oh and dekat situ ada macam barang2 yong tau foo, if you nak add to your soup/mee pun boleh, slalu i akan ambik sampai penuh mangkuk T___T and the price pun reasonable kadang2 tu ambik kemain lagi banyak, tengok2 rm6.50 ja! haaa mana nak dapat tu?? hehehe haritu feeling2 memory teenagers, ajak lah Mr A try mee ayam tu since dia pun tak penah try lagi, mula tu dia macam eh sedap ka, eh ni lah eh tu lah, demand nak makan tempat yang proper sikit lah potpetpotpet last2 lepas dia dah makan tu terus hooked!! heee. so kalau sesapa yang teringin nak try tu if datang Alor Star try la makan dekat sini, Foodcourt City Plaza, tingkat 4. :D :D :D


time ni dia baru buka, belum habis buka lagi barang2 yong tau foo, sebab tu banyak kosong lagi hihihi

taraaaaa! sedapppp *drools* kalau order mee ayam dia akan bagi sambal macam cili boh tu, dulu i tak reti makan tu tapi now dah expert okay! siap amek semua bola2 tu cicah2 cili boh lagi uu. hehehe.

psssst; rasa macam terliur gila ok tengok pictures ni, nak berbuka makan ni lah! :D :D


Buried Past

"xxx has sent you a friend request" woke up today and found this on fb reread and reread again i couldnt believe my eyes....