#FoodReview - Nasi Kukus Ilham, Mutiara Damansara

08:00:00


Hi semua!

To all food lovers yang stay around Selangor area(Damansara especially) rasanya mesti tau kalau sebut Nasi Kukus Ilham. Kalau yang taktau tu meh nak bagitau ni haa, dulu masa I stayed in Damansara mula2 tu takpernah pun rasa nak makan dekat sini, tapi after one of my closest friend bawak makan dekat sini, terus macam hooked asyik nak makan siniii ja. No wonder lah kadang2 tu time lunch or weekend ja mesti ramai orang beratur sampai ke hujung jalan. To those yang tak pernah rasa, ni la rupa nasi kukus tu,

Nasi putih biasa yang dia kukus dalam bekas besi kecik2 tu, lepastu ada la sides nenas+bilis rangup krup krupp+sambal yang super pedas+ayam goreng berempah yang maha sedap(sebab im not an ayam goreng kindda person but i find theirs one of a kind punya sedap) and they top it off with their gulai. I think yang the main attraction tu dia punya gulai and ayam goreng lah. sebab kalau rasa tempat lain punya nasi kukus kureng sikit tang gulai tu. hihihi but fret not, sesapa yang takmakan nenas/bilis/sambal boleh ja mintak depa jangan letak hihihi.


Tengok bukti sedap sangat nasi kukus ilham tu sampai i masak pun yang kanan tu still nak makan nasi kukus ha. (walaupun memang dah sedar tak setanding pun nak lawan dengan nasi kukus tu, nasibla budak yang kiri tu pandai amek hati makan jugak masakan i hahaha)

Eh lupa pulak nak bagitau, location Nasi Kukus Ilham ni, dia dekat Mutiara Damansara, dekat dalam perumahan dekat across The Curve/Tesco tu, dekat shoplots yang sebelah Desa Mutiara Apartment. memang kalau nak masuk tu furrrrtherrrr up lah sampai ke dalam. Kalau senang lagi,waze lah Nasi Kukus Ilham. hihi

Let me know if you are also a fan of Nasi Kukus Ilham! 



❤❤❤❤
 Zoe Ana
❤❤❤❤

You Might Also Like

0 people scribbled