Sunday, 31 January 2016

#HotelReview - Lone Pine Hotel, Penang

Hi semua!

Dah lama tak buat review hotel, azam tahun ni nak banyak berjalan and try out hotels tak kisah lah hotel mahal ka murah, ni semua throwback yang lama2 disebabkan ada pictures(walaupun tak banyak) tapi nak share jugak. 

Kalau sebut Penang ja mesti akan terbayang food heaven and memang heaven pun lay sedap2 makanan mcm laksa, nasik kandaq, mee udang, char koew teow, rojak buah, pasembor etc. Some people kalau nak berjalan tu ada yang sanggup spend duit lebih sikit untuk hotel yang best2,ada yang selesa sewa apartment kalau pergi ramai2 and ada yang jenis pentingkan budget stay dekat backpackers hostel/hotel budget.

For those yang suka try out hotels, and tak kisah dengan budget, bolehla try stay dekat Lone Pine Hotel. Honestly for me, kalau nak compare shangri la or Hard Rock Hotel, i would prefer Lone Pine Hotel sebab the interior is nice and bilk pun well-maintained. I didn't manage to snap pictures banyak but you can look through dot Tripadvisor punya page pun banyak pictures yang you can see, but these are among the pictures which I managed to snap;


Bilik ni comes with a small private tub outside defat balcony. boleh la kalau nak relax2 duk dkt luar mandi dalam tub sambil tengok scenery pantai(or in my case tengok bumbung ja sebab seaview dah penuh dat time hahaha)





Nice kan the room, the bathroom is HUGE and spacious. bestttttt, the room comes with a small private lounge or a small room. ada comfy sofa yg boleh tidur jugak hahaha.



Their gym yang memang well equipped and best lah.

The breakfast spread best jugak and ada wide varieties of food for u to choose from. Overall i think price wise memang worth it. Prices of the room start from RM500 above. The address is as follow;

Lone Pine Hotel
97 Batu Ferringhi, 11100 Batu Feringgi, Malaysia



❤❤❤❤
 Zoe Ana
❤❤❤❤



No comments:

Buried Past

"xxx has sent you a friend request" woke up today and found this on fb reread and reread again i couldnt believe my eyes....