Wednesday, 10 August 2011

#FoodReview - Turkish Restaurant, Pantai Tengah Langkawi

during my last few days in Langkawi, i went to this small Turkish Restaurant at Pantai Tengah. My first time there was with my uncle few months back and i was hooked! they serves really fresh fruit juices and the best KUNAFAK in er..Langkawi? heheh i first heard of this dessert upon reading Shazwani Hamid's blog and she is right. this dessert is AWESOME! okay2 ill let the pictures do the talking.


see my mint lemonade? SUPER REFRESHING!

kunafak, this is the dessert im blabbing about. SO DAMN GOOD I TELL YA ()!#*(!#&($* the inside tastes like, urm some sort of bread pudding+sticky pudding, the outside macam kuih karas hehehe and sprinkled with lots of pistachios. and the milky thingy tu i think some sorta evaporated milk+sprinkles of cinnamon. yumss. oh and very fattening LOL

the first time there i had vegetarian dish(couldnt remember what the name was) and my uncle had mutton with rice. the food was great but the i think the price is a tad bit too high. but then again everything is pricey in langkawi. LOL.



Wednesday, 3 August 2011

#FoodReview - The Best Mee Ayam in Alor Star, hands down.


i could still remember years back when i was still in high school, zaman budak2 baru nak belajar besosial(yeah,pekembangan sosial i lambat sikit,highschool baru nak bekembang LOL) masa tu rajinnnnnnlah pergi tuition center. nak2 pilih yang dekat2 mall je, senang nak dating HAHAHA. and dulu parents busy so hari2 pakcik driver yang jaga, lepas skolah suruh pakcik driver hantar pergi mall konon nak beli stationeries (hari2 pun nak beli stationeries hahaha bods) kalau dulu tak hangout dekat McDonald's, mesti hangout dekat Foodcourt City Plaza, dulu hantu makan nasi goreng cina dekat sebelah gerai ni tapi macam dah lama pulak takmakan situ hehe. lepastu makan the famous chicken chop kat foodcourt tu jugak then yang palingggggggggggpalinggggggpalinggggggggggg famous adalah gerai Mee Ayam ni;

taktaulah if dia guna mandrem or tak(hahaha asal laku jeeee i mesti nak cakap mandrem, soliii soliii) tapi my goddddd memang sedap sehingga menjilat jari pipi semua lahhh. dulu i tak penah makan mee ayam dia walaupun mee ayam tu sangat famous. i suka gilaaa dengan mee tomyam dia(tapi kalau nak order mee tomyam, mintak mee keras tu...and dia mesti cakap MEE TU LAMBAT WO,pastu u cakap je TAKPA I TUNGGU hehehe) but its worth the wait.

walaupun tak lama mana pun overrr aunty tu. semuanya dijamin halal sebab i dah tanya kakak melayu yang kerja situ. okay bebalik kepada mee tomyam tadi, kuah dia sangattttttttt lain dari yang lain, macam i dunnno how to describe, sikit2 rasa cam ala2 kuah maggie tapi yg improved version la and sikit2 mcm tomyam soup thailand, rasa memang menyengattt la balik2 mesti bibir angie uolsss. tu pun i dengan kawan2 i selalu order mee tomyam letak mee keras and extra pedas. EXTRA PEDAS U!! so bayangkanla berapa gelas air kitorang kena minum and betapa super botoxed nya mulut kitorang hehehe.

dekat situ yang famous ada 3 jenis mee, mee ayam; kuah dia kaler hitam, ada shredded chicken, sedap!! ada claypot mee, slalu dia serve dalam steel bowl, sedap jugak tapi now i jadi macam gila mee ayam dia lah, oh and dekat situ ada macam barang2 yong tau foo, if you nak add to your soup/mee pun boleh, slalu i akan ambik sampai penuh mangkuk T___T and the price pun reasonable kadang2 tu ambik kemain lagi banyak, tengok2 rm6.50 ja! haaa mana nak dapat tu?? hehehe haritu feeling2 memory teenagers, ajak lah Mr A try mee ayam tu since dia pun tak penah try lagi, mula tu dia macam eh sedap ka, eh ni lah eh tu lah, demand nak makan tempat yang proper sikit lah potpetpotpet last2 lepas dia dah makan tu terus hooked!! heee. so kalau sesapa yang teringin nak try tu if datang Alor Star try la makan dekat sini, Foodcourt City Plaza, tingkat 4. :D :D :D


time ni dia baru buka, belum habis buka lagi barang2 yong tau foo, sebab tu banyak kosong lagi hihihi

taraaaaa! sedapppp *drools* kalau order mee ayam dia akan bagi sambal macam cili boh tu, dulu i tak reti makan tu tapi now dah expert okay! siap amek semua bola2 tu cicah2 cili boh lagi uu. hehehe.

psssst; rasa macam terliur gila ok tengok pictures ni, nak berbuka makan ni lah! :D :D


Wednesday, 25 May 2011

#FoodReview - Cupcake Chic


cravings had been satisfied
...*burpp

Wednesday, 27 April 2011

#FoodReview - The Best Japanese Restaurant in Langkawi! :D




our appetizer, Natto, yang rasa macam socks HAHAHA. okay okay not that bad, sedaplah jugak.





...yeah ive finally discovered this awesome japanese restaurant in Langkawi, it is situated near Holiday Villa Resort, the surrounding is quite scary though but everything else is just serene and peaceful, Do expect that the portion is HUGEEE and the price is nothing above RM10. The sushis cost 15-30 FOR ONLY TWO QUANTITY. damn expensive right? because you can get the same amount but lower price at any sushi joints (sushi kind and sakae sushi for example)
but oh!! the green tea ice cream is home-made and VERY VERY VERY VERYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY sedapppp, served with red bean sauce *nyums*

the staffs are super friendly and very attentive, unlike other food joints here in langkawi where most of the staffs are snobbish and hanya suka kiss ass mat salleh *BOO!*

i have yet to try the japanese restaurant in Oriental Village but i heard its also nice, nanti i try pulak. hehe. but serious, Unkaizan Restaurant is HIGHLY RECOMMENDED! :D :D :D even if u feel that the price is so mahal, go try the greentea ice cream saja pun okay. worth it. hehe

click here for more info

www.unkaizan.com

Friday, 4 March 2011

For Adult Viewing ONLY; Danok Thailand's Massage Parlour

Bila sebut saja Danok, apa uols terfikir?

(i terus tebayang pompuan with skimpy clothes kadang2 pakai only bra dan skirt pendek tak pakai panties EWW menggedik/menggeletik depan massage parlor diorang sambil manja2 panggil customers)

Sekarang ni i rasa kerajaan malaysia duk buang masa tunjuk alim sangat tah apa jadah la nak banteras maksiat konon2 buat operasi besar-besaran,tapi penah tak terfikir nak block all the malaysians daripada pergi ke Danok? HUH PENAH TAK????! TAK PENAH KAN!?? dah tu motif sangat la kan nak konon banteras maksiat tapi duk bagi malaysian pergi Danok beli ayam siam tu BOLEH PULAK KAN? and please take note lah all the women out there, since im living in kedah, ive been brought up here, Danok is the place which i know most of my guy friends have been going to "KONON-MASSAGE-TAPI-SANGGUP-PEGI-SAMPAI-LEWAT-MALAM-NAK-MASSAGE-APA?" nak massage apa lagi if not their little "TUSHI" isk. memang bodoh sangat kan. melampau. sangap sampai tahap lupa dosa pahala.

"oh tak, i pakai tuala time massage"

WTF? massage pakai towel tapi tangan si masseus tu creep bawah towel. BUAT APA? sanggup pergi jauh2 semata2 nak suruh orang yang kemungkinan ada macam2 penyakit tu tolong masturbate kan? TAK BOLEH BODOH LAGI EH?



"oh tak, ni massage batin...untuk bagi kuat dan besar"

WEYYYYYYYYYYYY nigga-puhhhhleeeeeezzzzz...habis tu time dia massage kau tak turn on pulak? ish apa punya fikiran kau ni. habis geli pun beli minyak, balik p urut sendiri. PERLU KA NAK PERGI SAMPAI KE DANOK DAN BUANG DUIT BYR AYAM SIAM NAK URUT KAU PUNYA "TUSHI"???


sorry, kau defend la diri macam mana pun, memang bagi aku kalau kau dah sampai ke Danok tu, memang tahap murah diri kau tu dah macam 10000000% bagi aku. dan percayalah, kalau once you've been to Danok, you will get addicted. AYAM SIAM PAKAI BOMOH LA BODO NAK TARIK CUSTOMER... ee. geli wei geli!!!

and kalau dah kau start pegi Danok tu memang maksudnya kau memang takda market lah nak tekel awek kat malaysia ni, eh? memang macam tu eh? tolongla jaga maruah tu sikit. macam mana pun kau cakap kau hanya pergi untuk massage, memang tak lah kan aku nak terima. orang bila dah turn on semua benda boleh jadi. dan ayam siam bila dah desperate nak duit, apa pun sanggup buat.

sekarang ni banyak sangat husbands yang curang dengan isteri dengan pergi ke Danok. kesian aku tengok. kalau nak kata laki2 yang ada girlfriend tu, hurm, taktau dahla nak cakap apa, sebab dah dasar gila seks kot. tak cukup dapat gf muda pun tak puas2 jugak. menggelikan. tapi ni yang golngan bapak2 yang mana anak sampai berduyun2 isteri kerja macam gila and jaga anak, masak untuk family, dengan badan penuh stretch marks leps dah beranak anak ramai gila tak sempat nak jaga diri nak kena dahulukan suami and anak2 dulu, SENANG2 KAU PERGI DANOK PUASKAN NAFSU BINATANG KAU TU KAN. pikir la bini kau tu bertarung nyawa nak dapatkan zuriat untuk kau. BODOH!

sorry, jangan penah cakap Danok tu is not as bad as i think. sebab aku memang pandang rendah dengan orang2 dan segala kaum yang pergi Danok untuk enjoy. kalau kau pikir bagi pompuan pegang dan urut "tushi" kau tu takdak apa, kenapa kalau pompuan pegi kangkang suruh laki urut alat sulit dia kau boleh panggil JALANG. PENAH PIKIR? KALAU DAH MCM TU KAU TAU PULAK JALANG, HABIS KAU TU AKU PATUT PANGGIL APA?

i cant think of a btter image when people mention Danok's massage, so click on the link ONLY if you're an adult.





edited;; i just HAD to include this statement from a friend of mine,

"so conclusion dia aku rasa persatuan bini bini.. gf gf kena buat satu pintu gerbang lagi selepas imigresen untuk check laki sapa masok siam kekekeke"

hahahahah SO TRUE. :D

Wednesday, 23 February 2011

baby? or babi?

recent sms-ing with mum;


mum: babi di mana?


zoe: ha? babi?

mum: sory ma silap type. baby di mana?


HAHAHAHA
thats one of the downside of people calling you baby.
because at times they could mispelled your name T___T
(oh, er yes, my familia/closed friends call me baby LOL)

#FoodReview - The Best Laksa Melayu in Alor Star, Laksa Telok Kechai






last week before i sent off Mr Rocky to Langkawi, we headed out to Zakaria's Laksa Teluk Kechai. Having to grow up with a father who was born and breed in that area, i practically grew up eating this laksa. and oh my, of all the laksa melayu that ive tasted, this is by far THE BEST. for me, id rather much prefer eating chinese-style laksa or penang laksa because the kuah for kedah's laksa is very thick. i think the specialty for Zakaria's laksa is ,the orange coconut+shrimp paste that they add up with the laksa. nyums. there were also some pulut sambal served, if ever you are in the mood of eating one, that is. the price for a plate is RM3 and RM10 for 1kg. murah kan?But if you want to add up boiled egg, you have to pay extra.

Do head down to this laksa shack if ever you are in Alor Star(Kuala Kedah to be exact) and looking for the best Laksa Kedah. :)

oh by the way, im not a laksa fan.but for for this? ill have it anytimee!


Buried Past

"xxx has sent you a friend request" woke up today and found this on fb reread and reread again i couldnt believe my eyes....