The Story Of My Kampung Cat

Hi semua!

Harini nak cerita pasal kucing kesayangan lah. Sebab orang macam tak pecaya sejak bila lah si Zoe ni minat kucing. Selama ni family I memang ada bela kucing masa I kecik2 dulu, tapi I tak la obsess or suka dengan kucing sangat, sebab rasa macam busuk kot depa kencing2 tu. I penah bela rabbits and tortoise ja. Tapi as time passed by, ada lah beli kucing sendiri but orang lain tolong jaga kan sampaiiiilah I dengan HZ ni, sejak balik Kedah rasa macam boringnya hidup lepastu asyik melepak kat rumah paksa mama jadi teman nak cerita2 lama2 dia pun boring, HZ pun busy memanjang, tetiba ja cakap dekat HZ nak bela kucing tapi harga kucing sekarang memang melampau2 lah mahai.

One day, masa pagi I pi beli breakfastdekat tempat macam foodcourt near Taman Golf ni, ternampak lah sekor kitten ni black and white macam happily jalan2 dekat kaki orang tengah makan time tu. Without hesitation, I tanya my mom boleh dak nak bawak balik, dia pun kesian lah kot sebab I memang teringin nak kucing (pastu dia kata kucing tu jalan2 dekat kaki ustaz mana tah so macam kucing ni a petanda baik ke apa lah kan, walaupun i taktaula apa releven nya dua2 tu hahahahaha), So apalagiiii ya rabbiiii happy sungguh bila mak bagi green light (ofcoursela kena mintak restu mak khennnn kata pun tinggal dekat rumah dia.nak buat suka hati nanti kena marah jenuh jadi anak derhaka pulak hahahaha)



 (masa first day ambik from the foodcourt)


Lepastu bawak la balik si kenit tu, tanya HZ nak bagi nama apa, dia suruh google kucing hitam dalam bahasa Jepun diorang panggil apa, nero kot, ka apa tah, last2 buh la nama Neko. tapi biasalah dah mak I kalau sebut ni mana lah nak reti bunyi2 jepun ni, last2 panggil Niko ja selaras dengan kekampungan dia hahahaha. Jadikkklah kan.



Kesian si Neko ni, tiap2 hari mak mesti macam "hudohnya dia ni"/"hitamnya dia ni" tapi takpalah, dia bukan paham pun bahasa manusia, I lah yang lebih2 sentap bila orang kata kucing hitam kesayangan i tu hudoh hahahaha. obsesi sangat. Tapi tulahhh, kampung2 dia pun comel la jugak cara dia hahaha.

                           

Tuptup dah dekat 8 bulan dah Neko tinggal ngan kitorang. Nasib lah pandai guna toilet dia, tak pancut sana sini. Yang bestnya, kampung2 si Neko pun, collection baju kucing nak H&M pets okayyyyyyy, bow tie macam2 color, rantai pun macam2 color. Haruslaaa bergaya kannnn walaupun bak kata manusia, muka jawa totok tapi gaya mau ada. hahahaha. Dekat rumah I sekarang ada lah jugak kucing adik I breed American Short hair tapi even kucing tu pun tak dilayan macam anak raja macam si Neko tu hahaha. Hmmm, sayang betui lah Neko ni, oklah saja nak cerita intro pasal Neko tu sebab lepas ni banyak jugaklah entry2 nak cerita pasal Neko haha.

                             
   


❤❤❤❤
 Zoe Ana
❤❤❤❤


Comments

Popular posts from this blog

#ProductReview - Jamu Tun Teja

The Hype Over Jamu Tun Teja

#ProductReview - Kandungan Bahan-bahan dalam Jamu Tun Teja