Saturday, 30 April 2016

#FoodReview - Nasi Lemak Bawah Rumah, Terengganu





Dah lama dengar pasal nasi lemak bawah rumah ni dekat Kuala Terengganu tapi takpenah2 lagi try sebab dia buka tengah malam ja T_T but ramai gilaaaaaa yang beratur beli. The name memang derived sebab makcik yang jual tu buka stall just below her house hehe.

According to HZ, orang ramai beli untuk jual for breakfast the next day. Masa kitorang pergi pun ramai yang beratur. Nak cari tempat ni tak susah pun, search ja Nasi Lemak Bawah Rumah dekat waze lepastu dia bawak la kita pergiz Tapi jangan confuse pulak sebab ada dua tempat yang sama nama but lain sebenarnya haha. Mula2 kita akan jumpa nasi lemak bawah rumah jugak tapi dekat simpang traffic light. Yang kitorang pergi ni depan sikit dari yang traffic light tu.

Verdict? Bolehlaaaa. HZ suka tapi my tekak mcm tak berapa suka because it has this burnt taste in their sambal. I like sambal yang manis2 pedas. By the way,  nasi lemak situ ada lauk ikan/ayam ja. Harga around RM4ish(or maybe because we put chicken+boiled egg kot?) 

Bolehla try kalau2 tetiba tengah malam lapar. Yang diet tu tengok jela, lol! 

❤️❤️❤️
Zoe Ana
❤️❤️❤️

No comments:

Buried Past

"xxx has sent you a friend request" woke up today and found this on fb reread and reread again i couldnt believe my eyes....