#FoodReview - Qawa Cafe


Hi semua!

Sesapa foodhunters or food lovers di Kuala Terengganu ni, mesti tau Qawa Cafe, 
Hipster Cafe yang berkonsepkan dalam kontena. 
Masa HZ and me pegi kitorang tried the Green Tea Latte(memang sedap gilaaaa setanding Starbucks') tapi dessert dia macam kureng sikit. Maybe dia focus more on beverages kot.
HZ minum iced chocolate pun sedap jugak.

Cafe ni boleh naik atas minum dalam kontena atas, the interior cantik gilaaa penuh dengan barang2 vintage. Bila baca review dekat twitter pasal Qawa Cafe ni, Rata-rata yang cakap price dia a bit pricey. Tapi bila try and tengok bahan2 yang dia guna, semua imported stuffs. Rasa pun memang sedap jadi berbaloi la bayar harga mahal2 macam tu(or maybe orang complain sebab harga fixed for only one size of coffee, tak macam other coffee joints yang price coffee dorang ikut size cup kan?). 

I nak bagi direction pun I suck at Terengganu routes hahaha. But the cafe is situated at Jalan Budiman, kalau korang ada Waze, you can just key in Qawa Cafe. It is just across Kedai Rahsia(also a nice hipster cafe in Kuala Terengganu)


(Green Tea Latte dah selamat masuk perut baru teringat nak snap picture)

(Tempat kitorang minum dekat level atas, look at the interior behind HZ)

(Beriya nak ambik gambar tapi kulit gelap sangat hahaha, mungkin lepasni kena beli Qu Puteh kot?)


❤️❤️❤️
Zoe Ana
❤️❤️❤️

Comments

Popular posts from this blog

#ProductReview - Jamu Tun Teja

The Hype Over Jamu Tun Teja

In Love