#FoodReview - Seoul Garden, Kuala Terengganu

19:00:00




Last night we decided to dine out, the hubs and I. 
Duk la pikir nak makan Sushi King ke Thai food ke Seoul Garden yang baru buka dekat Terengganu ni. 

Since Sushi King and Seoul Garden dekat bangunan yang sama kitorang pun decide ke Paya Bunga Square tu (The building yang ada both tempat tu la duhh) 

Tetiba rasa macam eh jom makan Seoul Garden lah sebab rasa macam lapar gila pulak. Tengok price sign dekat luar tu since kitorang bukan member, harga sorang dalam RM38 so pikir2 dalam plus minus GST segala takkan lah lebih 90 kan. Ternyata kitorang salahhhhh. RM30++ tu untuk member.

Kalau bukan member sorang dalam RM42 without GST lepastu harga soup lain. kena ambik dua soup pulak tu sebab katanya setiap meja ada dua tempat soup. Lepastu campur dengan air (yerla takkan makan tak minum lak kannn) Total semua RM110++ wuuuu. 

Rasa tertipu jap makan kat situ. Dulu pun rasa macam mahal tapi taklah semahal sekarang(dulu maksud 4 tahun lepas lol) 
Since birthday HZ dah nak dekat makanya i cakap tu pre birthday treat lah kan. kesian, celebrate dekat Seoul Garden je. But okayla sebab semua sedap. and buffet style kan boleh melantak banyak.

Gambar dalam Seoul Garden tak sempat lak nak ambik sebab ramai nau orang, tapi macam very convenient and bersih gila. berasap2 kauu sebab dorang letak ice ke dry ice ke apa tah dekat bawah wet food tu. Of course my favorite would be coffee beef.. Tercari2 peanut sauce and icecream honeydew tapi macam dah tak wujud je. 

Seronok betul makan dkt sini sebab ramai chinese, not being racist tapi bila pindah sini rasa mcm jarang nampak kaum chinese. Stay dekat kedah my housing area mostly chinese and pergi gym pun yang penuh chinese. I love chinese people sebab dorang tak menyibuk hal orang lain lol. 

Eh terbabas cerita pulak. Okay bebalik kepada Seoul Garden. Kalau sesapa di Kuala Terengganu teringin nak try boleh la pergi Paya Bunga Square, Tingkat 1.


❤️❤️❤️
Zoe Ana
❤️❤️❤️

You Might Also Like

0 people scribbled